Barevný salát s klíčky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka lahůdková 2 ks
Čočka klíčky 3 polévková lžíce
Majoránka čerstvá 1 polévková lžíce
Mungo klíčky 3 polévková lžíce
Paprika oranžová 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Petržel hladkolistá 1 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Slunečnice loupaná 1 polévková lžíce
Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky 3 polévková lžíce
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Pepř cayenský 2 špetka
Sirup javorový 1 kávová lžička
Sůl mořská 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 2-3 dny předem si necháme naklíčit čočku, mungo a vojtěšku.
  2. Než začneme s přípravou salátu, naklíčenou čočku a vojtěšku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. Omytá zralá rajčata pokrájíme na kostičky. Omyté papriky a chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka, žebra, papriky pokrájíme a proužky, chilli posekáme nadrobno. Očištené stroužky česneku rozkrojíme na poloviny, z nich nakrájíme tenké plátky. Omytou lahůdkovou cibulku pokrájíme na tenké kroužky. Omyjeme si 1-2 snítky čerstvé majoránky, petrželky, otrháme z nich lístky. Nakonec přimícháme k zelenině klíčky.
  3. Připravíme si zálivku: v misce smícháme olej s limetkovou šťávou, sirupem, solí, pepřem a sójovou omáčkou.
  4. Zálivkou pokapeme připravený salát, ještě ho posypeme slunečnicovými semínky. Servírujeme přibližně po 1 hodině, aby salát natáhl do sebe zálivku.